5 suflete frumoase si pline de viata locuiesc în , Comuna Valea Călugărească sat Valea Popii, Judeul Prahova . Cei 5 frati sunt crescuti doar de tatal lor, Tache Adrian si au varste cuprinse intre 7 ani si 16 ani.
Tache Adrian este un tata cu 5 copii care are nevoie de ajutorul nostru sa razbeasca mai usor incercarilor de viata. Povestea trista a familiei Tache a inceput acum 6 luni, cand sotia lui Adrian si mama a cinci baieti frumosi a decis sa plece in Italia, fara sa priveasca in urma, fara regrete sau procese de constiinta, lasand in urma ei 5 copii si un sot care sa duca tot greul pe umerii lui garboviti.

Tatal copiilor, Adrian, in cei 17 ani de la intemeierea acestei frumoase familii a facut tot ce a putut sa isi creasca copii, sa nu resimta greutatile vietii de zi cu zi, sa ii educe si sa ii sustina sa mearga la scoala. Dorinta cea mai mare a lui Adrian este sa isi vada copiii terminand o scoala care sa ii scoata din saracia lucie in care se afla. Adrian nu are “multa carte” asa cum ne spunea la ultima intalnire, dar stie ca scoala, educatia oferita de dascali este singura modalitate prin care copii sai pot avea un viitor mai bun.
Adrian si cei cinci copii traiesc intr-o casa ce mai are un pic si cade peste ei, punandu-le viata in pericol zilnic. Familia Tache nu are apa potabila, gaze sau electricitate, astfel incat tabloul de ansamblu al casei te duce intr-o perioada de mult apusa, o imagine sumbra si greu de inteles pentru zilele noastre.
Adrian munceste cu ziua pentru a isi castiga hrana de zi cu zi, neavand posibilitatea sa investeasca in amenajarea locuintei. Primarul comunei i-a oferit cursuri de recalificare; in zadar insa pentru Adrian deoarece gasirea unui loc de munca in zona este practic imposibil de gasit. Nu isi doreste un serviciu foarte departe de casa, pentru ca isi doreste foarte mult sa ingrijeasca de copii, sa vegheze asupra lor. Adrian ne spunea la ultima intalnire ca “Imi este frica copii sunt mici, trebuie sa ii duc si sa ii aduc de la scoala, deoarece este periculos pentru copii sa treaca pe acolo in drum spre scoala. Nu ma ajuta nimeni cu copii si daca nu o fac eu nu o va face nimeni”.
Mezinul familiei, Valentin, in varsta de 7 ani a suferit cel mai mare soc in momentul in care mama lui –a spus la telefon ca nu va mai veni niciodata acasa, deoarece si-a facut o alta familie in Italia, are o alta viata acum si nu vrea sa mai stie de familia din Romania.
Valentin, mezinul familiei, a incetat sa mai vorbeasca dupa socul plecarii mamei sale. Fratiorul sau,Daniel, in varsta de 9 ani, de la aflarii vestii s-a transformat dintr-o fire vesela, optimista intr-un copil tacut, introvertit care refuza sa vorbeasca cu cei din jur.
Valentin a mers timp de 2 saptamani la medici pentru a I se trata anxietatea si socul parasirii de catre mama sa. Cu multe eforturi si munca asiduua mezinul familiei a reinceput sa vorbeasca dar foarte stalcit. La doar 7 ani, Valentin invata din nou sa vorbeasca.
Prin Goby Foundation dorim sa le oferim ajutor celor 5 copii, in special celor doi frati mai mici, Valentin si Daniel deoarece impactul parasirii mamei asupra lor a fost foarte mare.
Va amintiti prima voastra zi de scoala sau a copiilor vostri ? Bucuria, emotia primei zi de scoala sunt cele mai frumoase amintiri. Si din pacate prima zi de scoala a lui Valentin nu va fi una la fel de frumoasa fara mama lui. Impreuna putem sa ii fim alaturi, sa il sustinem, sa ii aducem zambete si sa ii cream o amintire frumoasa a primei zile de scoala.
Familia Tache este foarte saraca, nu au nimic. Casa este foarte darapanata si necesita reparatii, astfel incat sa le asiguram celor 5 frati un mediu in care pot invata, dormi, un mediu prielnic dezvoltarii sanatoase a celor cinci copii.
Prin Goby Foundation va puteti implica atat ca voluntar, cat si prin sustinere materiala sau financiara a familiei Tache.
Pentru refacerea casei Familia Tache are nevoie de:
– Materiale de constructie, caci casa trebuie refacuta practic de la zero
– Acte pentru casa. Adrian Tache are doar o chitanta de mana care atesta ca ii apartine acesta casa, practic nu exista un act de proprietate
– Apa potabila
– Electricitate
– Gaze
– Mobilier
Pe langa refacerea casei, familia Tache are nevoie de sustinerea tuturor pentru găsirea unui loc de munca pentru Adrian, tatal copiilor, în domeniul construcțiilor.
Cei cinci frati au nevoie de sustinerea voastra pe toata perioada anului cu:
– rechizite pentru scoala clasele 0-4, astfel incat copii sa meargă la școală pe toată perioada anului
– Haine pentru scoala
– Ghiozdane
Impreună vom reuși sa aducem echilibru, liniste si zambete în Familia Tache. Cu totii avem nevoie de sustinere pentru a ne indeplini dorintele.
1. PRIN DONAȚII ÎN BANI
Stim că sunt multe persoane care doresc să contribuie cu bani, pentru că fie nu au timp să meargă la cumpărături, fie nu sunt sigure ce să aleagă.
La această campanie se poate contribui și cu donații / sponsorizări în bani.
Contul care poate fi folosit este deschis în lei, la LIBRA INTERNET BANK .
RO06BREL0002001333980100 deschis la LIBRA INTERNET BANK- SUCURSALA BUCURESTI.
Apreciem daca specificati in descrierea viramentului – pentru “Blue Butterfy- Metamorfoza”
2. PRIN SPONSORIZĂRI PERSOANE JURIDICE
În cazul în care sunt companii interesate de participarea la campanie, pot primi din partea FUNDATIEI GOBY FOUNDATION un draft de contract de sponsorizare, pentru justificarea și deducerea cheltuielii.
Pentru solicitarea contractului, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj pe adresele:
gobyfoundation@gmail.com, http://gobyfoundation.ro