FAMILIA NAE 

Ali poate cunoaște viața cu ajutorul tău!

Familia Nae este o familie nevoiașă cu doi copii, din care unul cu autism sever.

Membri fondatori taraba in piata activitate deschisa pentru familia Nae

Dintre cei doi părinți, doar unul lucrează, celălalt (mama) trebuind să aibă grijă de copii și să îl însoțească permanent pe cel bolnav. Chiar și așa, Florentina își dorește să contribuie și ea la veniturile familiei, însă îi este foarte greu să obțină ceva de lucru cu cele cinci clase absolvite.

Familia își acoperă parte din cheltuielile curente cu chiria, întreținerea, alimentația și celelalte necesare lor și copiilor, însă nu reușesc să acopere și tratamentul lui Ali (cum îl alintă ai lui). Terapia ABA, logopedia, terapia comportamentală au costuri foarte mari și, din această cauză, Ali nu poate beneficia constant de aceste tratamente, ci doar atunci când părinții reușesc să mai strângă bani de ședințe, odată la 2-3 săptămâni.

Când am cunoscut-o pe Florentina, am fost impresionați de tăria acestor oameni, care trăiau toți în 16 mp în ceva ce semăna mai mult cu un garaj decât cu o locuință, și dormeau în același pat, ambiționându-se să ofere, totuși, copiilor lor tot ce le stă în putere. Primiseră deja notificare din partea proprietarului locuinței să se mute pentru că proprietatea fusese vândută.

taraba in piata activitate deschisa pentru familia Nae

Florentina ne-a povestit, cu o disperare ținută în frâu de demnitate, că se teme că vor ajunge în stradă cu copiii și că ne roagă să o ajutăm cumva.

Ne-am hotărât să începem prin a o „învăța să pescuiască”: i-am închiriat o tarabă într-o piață bucureșteană, am fost împreună și am cumpărat articole pe care să le vândă la tarabă, învățând-o cum să își facă calculele, să-și țină evindența vânzărilor și altele necesare acestei activități comerciale.

Florentina a început să se descurce din ce în ce mai bine, aproape singură în foarte scurt timp, noile venituri reușind să mai rezolve din nevoile familiei, inclusiv o chirie într-o locuință modestă.

Însă Ali are în continuare nevoie de ajutorul nostru pentru acoperirea costurilor tratamentului său. Deși a progresat mult de la etapa în care își lăsa terapeutul cu

taraba in piata activitate deschisa pentru familia Nae

răni pe mâini după ședințe, Ali mai are de străbătut cale lungă pe drumul vindecării.

Sărăcia în sine nu este o boală și credem că această familie, care luptă cu demnitate si dragoste pentru copilul ei, merită sprijinul nostru.

Dacă doriți să ne fiți alături, puteți contribui la tratamentul lui Ali donând în contul RO06BREL 000200 13339 80100, deschis la Libra Internet Bank- Sucursala Bucuresti.( SPECIFICATI PENTRU FAMILIA NAE ,  cand faceti donatia )

Veți fi informați periodic în legătură cu felul în care sunt folosite aceste venituri de către familia Nae și veți lua cunoștință și de evoluția lui Ali pe parcursul tratamentului.