Să ajutăm inima Andreei să bată din nou singură!

 

Andreea este o fetiță de 16 ani din satul Bujoru, Teleorman, care, de la trei luni, a fost diagnosticată de medicii de la Spitalu Marie Curie din București cu „defect septral ventricular larg, atrezie artera pulmonara si  colaterale aorto pulmonare”. Adică o afecțiune cardiacă ce îi pune viața în pericol iminent.

După ani în care a rezistat ca prin minune cu ajutorul tenacității unei familii iubitoare , după nenumărate tratamente și examinări medicale de către specialiști români și străini care nu îi acordau prea multe șanse de supraviețuire, Andreea are acum o speranță.

Soluția este o operație care se poate efectua – la recomandarea medicilor români de la Spitalul de Urgență pentru copii „Marie Slodowska Curie” – în Montepepe, Massa, Italia.

Părinții Andreei au depus cerere de acoperire a cheltuielilor medicale la CNAS (formularul E112) imediat după diagnosticare, în anul 2009. Cererea a fost aprobată în 2017, fetița urmând să beneficieze de tratament și operație la spitalul recomandat.

Însă asigurările vor acoperi doar operația și cheltuielile de spitalizare.

Andreea, care este acum dependentă de un aparat de oxigen, nu poate să călătorească în Italia neînsoțită. Părinții ei vor trebui să își plătească singuri călătoria, chiria și celelalte cheltuieli din această ședere în Italia care poate să dureze 2-3 luni (sau mai mult, în funcție de rezultatele operației).

Situația materială a familiei Bosoc este una extrem de precară, singurul venit fiind cel al tatălui- o pensie de handicap de grad III. Mama, care a trebuit să stea întotdeauna acasă cu Andreea și să ofere sprijin și soțului ei, nu a putut lucra niciodată.

Veniturile familiei nu vor putea nicicum acoperi suma necesară acestei deplasări a părinților.

Fundația Goby a oferit deja o parte din fondurile necesare familiei Bosoc, respectiv biletele de avion și o parte din chiria de început.

Pentru ca Andreea să se bucure de șansa de a trăi, are acum nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă rugăm să contribuiți  prin donațiile dumneavoastră la un fond prin care să acoperim cheltuielile legate de șederea părinților Andreei în Italia.

Contul în care puteți dona pentru Andreea este; RO06BREL 000200 13339 80100, deschis la Libra Internet Bank- Sucursala Bucuresti ( specificati Andreea Bosoc )